Kralupská ťapka 2009

03.10.2009 22:26

Vzhledem k delšímu nicnekonání se v psích kruzích, intenzivní makačky na baráčku a taky mého lenošení v lázních v Maďarsku, jsem se já, a doufám, že i Fíbouš, těšila na 3.10. na Kralupskou ťapku 2009, konanou v Kralupech pod záštitou ZKO Strachov.

Jako obvykle jsme dorazily celkem brzo, tak jsme šly obhlédnout okolí. Zrovna se hned vedle konal coursing CCC, tak jsme potkaly pár známých a vyrazily s nimi na kraťoučkou prochajdu.
V daný čas jsme se vrátily a šly se zaregistrovat ke startu, kde jsme dostaly tašku plnou dárečků - dobrůtek na cestu. Konečně taky dorazila Olí Krásovic s Terkou a Kubou a taky psíma slečinkama Haidie a Clérou. Taky se přihlásili a společně jsme vyrazili na start.

Celá akce se skládala z cca 10km pochodu přes Kralupy, kde bylo umístěno několik stanovišť, kde jsme museli skládat určité zkoušky - jak páníčkové, tak psíci. Vyjmenuji třeba agility (hmm, tak to nám fakt nejde), poslušnost (to jsem se až divila, že jsme to zvládly :o)), dovednosti páníčků (netrefim se do plechovky, ale typovačky dobrý :o)). Oškubání slepice, ale nezakousnutí, sice na pořadu dne nebylo, ale splnili jsme i toto ... Já vím, není se čím chlubit, ale zážitek to teda byl ...

Počasí vyšlo, takže to výlet byl super. Sice několik našich známých odradilo to, že v propozicích uváděli - pes na vodítku, ale ve skutečnosti se šlo kolem řeky a psiska na vodítku byla jen, když se procházelo městem a přes silnici, takže většinu prochajdy pobíhaly holky kolem nás navolno.



Celá akce se moc povedla, chválím úsilí a organizaci lidí ze ZKO, protože jsme se všichni dobře bavili. Musím také zmínit tombolu, která měla veliký úspěch nejen u nás (zasvěcení vědí - konvičku jsem sice nevytáhla, ale dobrůtek pro Fíbouška máme doma mooooře a žabky pro páníčka taky udělaly radost a já se parádim s tričkem :o)).

Domu jsme s Feebee dorazily až večer, protože jsme se zastavovali na baráčku, zkontrolovat páníčka. Od té doby Fíbouš spinkala jak zabitá a muselo se jí asi zdát o slepici ...

Rodince Krásovic děkujeme za milou společnost a pomoc při úkolech a vůbec, že nám o Ťapce řekli. Příští rok, pokud to okolnosti dovolí, jdeme znova :o)