Libami Cup Svitavy 2009

22.03.2009 20:25

Ufff, konečně doma .... Dnešek byl pro nás zase novým zážitkem. S Feebee jsme se zúčastnili jejího prvního coursingového závodu. Coursing už jsme absolvovali loni, ale tohle bylo poprvé na čas.

Ve Svitavách se i přes dost chladné počasí sešlo cca 60 hafanů, v převaze samozřejmě RR, ale byla zastoupena i další plemena. Po delší době jsme se tady potkali s dalšími odchovanci Krajánků - Endy, Gambo, G`Charlie, Haylie, Hagrid ... Nemohla přijet Haidie a Fame, která má opět něco s nožičkou. Je to škoda, protože jsem Fíbouše připravovala na to, že si s holkama zaběhá.

První kolo za střapcem běžela FB docela dobře a v klidu. Ale pak začalo divadlo ... S tatínkem Dargem pěli duety a  předháněli se ve vytí a štěkání jako snad jediní psi v celém areálu, a jak jim to šlo :o). Při druhém běhu už Jirka skoro nemohl Fíbíčko udržet a ta běžela jak o život. Taky na závěr vyzkoušla běh v páru, přemluvili jsme G`Charlie. Než se ale holky dostaly na řadu, vytrpěla jsem si svoje - ještě, že jsem měla boty s dobrou podrážkou, jinak bych jezdila po areálu jako na bruslích, určitě mi narostly svaly na rukou, protože udržet Fíčko bylo dost obtížné a v neposlední řadě (možná první :)) pro příště seženu všem přítomným špunty do uší :o). Holky si daly společně tři kolečka a pak to přišlo ... Feebee byla najednou tak unavená, že si normálně ustlala v trávě a spinkala. Každopádně coursingový den si užila a těšíme se na další.

Fotky jsou na rajčeti a možná časem ještě přibudou.

www.o2cko.rajce.idnes.cz