Procházka Ovčáry

14.11.2008 21:59

 

S Jiříkem jsem si řekli, že si dnes dáme opravdu odpočinkový den – žádná práce v práci, žádná makačka na baráku, fakt odpočinek – vzali jsme si tedy dovču. Původně jsme měli plán úplně jiný, ale nakonec jsme se rozhodli, že se domluvíme s Krajánky a pokud budou mít čas a chuť, zajedeme na procházku na Ovčáry. Domluveno bylo během chvíle, takže procházka byla jasná.

Ještě než jsme dorazili na místo, Feebee nám připravila v kufru překvápko – trošku se poblinkala. Bohužel z hladu – skoro dva dny nechtěla nic jíst a navíc má nějaké střevní potíže. Vše ale bylo hned zapomenuto, Feeboušovi se udělalo dobře, protože věděla, že bude běhat jak neřízená střela s tetičkou a maminkou.

Mamka Boný se opět v něčem velmi „voňavém“ vyválela, takže celou cestu nám dělala společnost omamná vůně :o)

Feebee se chytla tetky Kejtyny, takže kam běžela Kejťas, tam byla i Feebouš a v závěsu mamka Boný. V kukuřičným poli skákaly jak srnky a někdy běžely tak daleko, že je vůbec nebylo vidět. No ono teda bylo počasí trošku na prd, byla mlha a padala, proto se nám holky často ztratily z dohledu.

Když jsme došli k jezeru, všichni – i dvounožci - špinaví jako prasátka, holky měly takovou žízeň, že se všechny vrhly packama do vody a pily a pily. Holt po běhu je velká žíža.

Jakmile jsme se přiblížili k poslednímu úseku prochajdy – pláži, Fíbíčko dostalo amok. Ten dostává buď ve vysoký šustící trávě nebo na písku (ten zatím zná jen ze zahrady, kde je ho velká kupa, ale děsně jí baví, když v něm může lítat). Tady písku bylo dost a mohla si dělat co chtěla, takže lítala jak splašená a provokovala holky, který si to samo nenechaly jen tak líbit.

I přes lezavé počasí se dvouhodinová procházka vydařila a my se odebrali domů do teplíčka.

Feebouška to trošku zmohlo, hned po otevření dveří padla na pelíšek, ale asi jí to nedalo, že tam stále voní ty granulky, tak je s chutí zblajzla :o)

My si s Jiříkem udělali teplý čajík a zachumlali se na gauči, abychom mohli ten den dále pěkně „proflákat“ a těšit se na další procházku s tlupou RR.

Další foto najdete opět na:

https://o2cko.rajce.idnes.cz