Seminář o vystavování

05.08.2009 20:31

O víkendu 1. a 2. srpna se na Konopišti, u hotelu Nová Myslivna, konal seminář Vystavování štěňat a mladých psů pod záštitou ČKRR. Protože je pořád co se učit a pilovat, s Feebee jsme se přihlásily. Domluvili jsme se s Oli Krásovic + Haidie a Krajánky+jejich smečkou a v sobotu ráno vyrazili.

Na místě nás čekalo milé uvítání organizátorů, dostali jsme dáreček a po dostavení se většiny přihlášených se mohlo začít. Teorie a praktických ukázek se ujala Janka Kadnárová - zkušená handlerka a "asistenty" (doufám, že se neurazí za označení :-)) jí dělali taktéž zkušení Petra a Mirek Krejčí.

Za celý den jsme se dozvěděli, vyzkoušeli a natrénovali hodně věcí - odpoledne se natáčelo na kameru a večer jsme se mohli pokochat naším handlováním. Rozebrat situaci, upozornit na chyby a doporučit, co a jak dělat lépe, bylo výborným zakončením celého dne. Jak nemám ráda natáčení, tak tohle, a myslím, že mluvím za celé osazenstvo, nám dalo skutečně hodně.

No ale to bychom nebyly my s Fíbouškem, kdybychom neměly nějaký problém ... Tentokrát se objevil nepříjemný zážitek Fíbíčka (můj vlastně taky) z Krajské výstavy v Mladé Boleslavi, kdy jí, nechci říkat ublížil, ale prostě nešetrně se k ní choval pan rozhodčí (bohužel nejen k ní). Od té doby se Feebee bojí v kruhu, jakmile se k ní někdo přiblíží na metr, začne couvat a nenechá na sebe sáhnout. Ale jinak za postoj jsme byly chválené a druhý den dokonce i za běh :o)).

V neděli se posuzovalo jako na výstavách - rozhodování se ujala p. Stanislava Janická. No, opakovala se sobota, Fíbouš nenechala nikoho se přiblížit (ale zoubky jsme na vzdálenost zvládly :-)). Bohužel nereagovala ani na pamlsky od paní rozhodčí, sice si vzala, ale dotyk to neeeeeee. Takže jsme si aspoň pořádně natrénovaly společný běh (doufám, že jsem za těch dost koleček aspoň pár deka shodila :o)).

Nápad semináře pro začínající vystavovatele byl opravdu super, odnesla jsem si spoustu informací a rad, které doufám ještě s Feebee někde využiju, pokud jí naučím se nebát rozhodčího. Mám i rady jak na to, takže hned v pondělí jsme pomalinku začaly s nácvikem ...

Moc děkujeme za nás s Fíbouškem, že se vůbec tenhle seminář konal, organizátorům za organizaci, VŠEM za rady a porady, naší skupince za společnost a Oli ještě navíc za odvoz. Prostě se celá akce vydařila a doufám, že někdy bude podobná následovat.